Opplevelser

strand

Badestrender, fine turområder og masse attraksjoner!

Bakkane Gård er et godt utgangspunkt for alt distriktet har å by på. Det er kort vei til det meste. Brunlanes er perfekt for sykkel- og gåturer. Spennende opplevelser for hele familien er innen rekkevidde.

Fritzøehus Park

Fritzøehus Park er på til sammen 1700 da. I 1980 ble parken etablert som eget landskapsverneområde. Opp gjennom tidene er det blitt plantet en rekke norske og fremmede treslag, som har fine vekstforhold i parken. Fritzøehus Park har et variert dyreliv bestående av rev, hare, grevling, mår, dåhjort og muflon (fjellfår). Parken ligger i gangavstand fra Bakkane Gård.

Salsås

Distriktets fineste utsikt. 222 meter over hverdagen. Ulfbakktjønn i samme område. Det er fine turområder med oppmerkede løyper. Oppkjørte skiløyper om vinteren.

Omlidstranda

Rett i nærheten av Bakkane Gård. 4 badestrender på til sammen 15 mål. Strandkvalitet i toppklasse. Har egen strandrensemaskin som fjerner rusk og rask.

Mølen

Ytterst på Brunlanes forsvinner det store vestfoldraet i havet. Stor samling av mektige steinrøyser fra vikingtiden. Området har en særegen natur, geologi og botanikk. Stedet er imponerende og gir besøkende sterke opplevelser av både historie og natur i alle årstider og under alle værforhold.

Kyststien

Unik vandreopplevelse i vakkert kulturlandskap. I Stavern starter Norges lengste merkede kyststi, ca 35 km kan du vandre langs sjøkanten, blant solblanke svaberg og en herlig lukt av tang og tare. Kyststien snor seg gjennom terrenget til Nevlunghavn, over Mølen og videre til Helgeroa. Her kan du oppleve det vakreste vår skjærgårdsnatur kan by på.

Helgeroa – båt til Langesund

Helgeroa er en perle i vårt bånd av småsteder langs kysten – vestvendt og solfylt. Her er marina med alle fasiliteter og en gjestfri havn for båtturistene. I havna finner du spisesteder hvor du kan innta gode måltider, eller slå deg til utendørs og nippe til hva det skal være, og skue ut over den vakre fjorden. Vil du virkelig oppleve skjærgården, kan du ta Helgeroabåten til Langesund gjennom Stokksund og Bukkespranget – eller egne sightseeingturer.

Nevlunghavn

Nevlunghavn gir sjelefred. Her møter vi det åpne havet mot en liten fiskerlandsby og loshavn som har greid å bevare sitt opprinnelige preg. Nevlunghavn har fått plass på FN’s liste over bevaringsverdige steder. Denne vesle havnen har en helt spesiell atmosfære. Her kan du sitte på brygga med en pose reker og med ro i sinnet, – en plass hvor sommeren er til for å nytes! Utenfor ligger Bramskjæra – et lite øyrike og skjærgårdsparadis for båtfolket. I Nevlunghavn finnes spisesteder og nærbutikk.

Stavern – Norges smilehull

Stavern har bevart sitt sjarmerende særpreg med smågater og eldre trehus. Norges smilehull er ett av tilnavnene. Stavern er Norges minste by og er et kjært sted for tusenvis av turister og for landets kunstnere. I Stavern varer sommeren lenge. Vår og høst sjarmerer ofte med solblanke dager hvor hav og himmel ligger kinn mot kinn. Om sommeren koker Stavern som en sydlandsk, sydende gryte. Innbyggertallet mangedobles og stedet myldrer av sommeraktiviteter. Det finnes gallerier og utstillinger på annet hvert hjørne.

Larvik

Larvik kommune ligger lengst syd i Vestfold fylke. Med sitt totalareal på ca 530 km2, og innbyggertall på ca. 40.000 innbyggere, er Larvik nest størst av byene i Vestfold. Larvik har en vakker og attraktiv kystlinje på hele 123 km! Larvik er et kommunikasjonsmessig knutepunkt. NSB/Vestfoldbanen går gjennom Larvik, med direkte kontakt til Larvik havn, fergeforbindelse til Hirtshals i Danmark, E-18 nært forbi byen med gode tilførselsveier, og med «egen» lufthavn på Torp ca 25 min unna.

Båt til Danmark og kontinentet

Ny SuperSpeed ferje fra Color Line har daglige avganger til og fra kontinentet. Strekningen Larvik-Hirtshals tar tre timer og 45 minutter.

Foldvik familiepark

Hils på mange forskjellige dyr, hopp på en 136 kvm. stor hoppepute, spill golf, kjør en runde på tilhengeren bak Råtass, prøv deg på kappestrid på vår mooncar-racingbane, lek i lekestuene, ri på pony, rusle en tur i vår natursti eller hopp i høyet… Kaffe, vafler, brus og is, rømmegrøt, pølser eller jodbær med fløte når det er sesong for dette. Ta med grillmat, lei en grill, og finn en koselig plass for å grille.

Sandefjord – Ferge til Strømstad

Sandefjord er en koselig by med et stort antall aktiviteter. Det meste er innen gangavstand fra byens sentrum: museene, små spesialbutikker, moderne shoppingsenter, et rikt uteliv med cafeer og restauranter. Badeliv og båtliv er også en del av den gamle hvalfangstbyen. Color Line betjener fergeruten Sandefjord-Strømstad med flere daglig avganger.

Dakota Norway

Det historiske verdifulle og flotte veteran-passasjerflyet Dakota har sin base på Sandefjord Lufthavn Torp. Stiftelsen Dakota Norway eier og opererer Dakota’en – et amerikansk fly av typen Douglas DC3 fra 1943. I sommerhalvåret kan du bli med og fly faste rundturer over Vestfold.

 

Bakkane Gård

Brunlanesveien 352
3267 Larvik, Norge

911 58 968

post@bakkane-gaard.no